,

Eczane Teknisyenleri Eğitimlere Katılamayacak

Değerli Meslektaşlarımız;

eczane-teknisyenleri-egitim-alamayacakECZANE TEKNİKERLİĞİ YETKİLENDİRME SINAVINA MESLEKTAŞLARIMIZ KATILAMIYOR

ECZANE TEKNİKERLİĞİ YETKİLENDİRMESİ BU MESLEĞE YILLARINI VERMİŞ ECZANE ÇALIŞANLARINI KABUL ETMİYOR

ECZANE TEKNİKERLİĞİ YETKİLENDİRME SINAVINA YANLIZCA 12 TEMMUZ 2011 VE 12 TEMMUZ 2012 TARİHLERİ ARASI ECZANEDE ÇALIŞANLAR KATILABİLİYOR

Sağlık Bakanlığı tarafından Eczane Teknikerliği yetkilendirme eğitim ve sınavı yapılacağı ve kayıtların 18 Ocak 2013 tarihine kadar yapılması gerektiği bildirilmiştir.

Bu duyuruya istinaden derneklerimiz tarafından bir çok soru ve başvuru gerçekleştirmiştir. Fakat gerek Sağlık Bakanlığı gerek ise İl Sağlık Müdürlükleri’nden olumlu bir yanıt alınamamıştır.

Sadece 12.07.2011-12.07.2012 tarihleri arası eczane’de çalıştığını belgeleyen meslektaşlarımızın İl ve İlçe Sağlık Müdürlükleri’ne gerekli kayıtları yaptırmaları öngörülmüştür.

Bazı (Askerlik, Gebelik, Belirli bir süre çalışmamak, İş bulamamak vb..) sebeplerden dolayı bu tarihler arası eczanelerde çalışamayan fakat tarihler öncesi veya sonrasında 1 yılını ve hatta meslekte 10. yılını dolduran meslektaşlarımızın kayıtları Sağlık Bakanlığı’na bağlı, ilgili birimler tarafından dosyaların kabul edilmediği bilgisi derneklerimize ulaşmaktadır.

Bu durum, 1 yıldır bu meslekte çalışan elemanı kayıt altına alıp yetki belgesi verirken, mesleğe senelerdir hizmet eden profesyonel eczane çalışanlarını saf dışı bırakmaktadır.. Üstelik Resmi gazetede yayınlanan kanuna göre eczanelerde çalışan personel eczane teknikeri olarak tanımlanmış ve sertifikası olmayan personelin çalışması halinde 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ve adli para cezası uygulaması yürürlüğe girmiştir. Bu durumda yüzlerce meslektaşımız gerçekleşecek olan  ilgili yürütmede meslekten uzaklaştırılmakla kalmayıp cezalandırılacaktır…

Bu sorunlardan dolayı derneklerimize ulaşan meslektaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi adına çalışmalar yürütülmesi kararlaştırılmıştır. Aşağıda adı geçen derneklerimiz tüm meslektaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek adına çalışmalara başlamıştır. Bu konulardan dolayı mağdur durumda olan meslektaşlarımızın derneklerimize müracaat ederek gerekli sorunu bildirmeleri ve gerekli eylem çalışmalarına katılmaları gerekmektedir.

“Resmi Gazete 26 Nisan 2011 Sayı: 27916

MADDE: 9  r) bendi: Eczane teknikeri; meslek yüksekokullarının eczane hizmetleri programından mezun; reçetedeki ilaçları eczacı gözetiminde hazırlayan ve eczacılık faaliyetlerine yardım eden sağlık teknikeridir.

MADDE 9 sonu: Diploması veya meslek belgesi olmadan bu maddede tanımlanan meslek mensuplarının yetkisinde olan bir işi yapan veya bu unvanı takınanlar bir yıldan üç yıla kadar hapis ve ikiyüz günden beşyüz güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.”

MADDE 11: 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu çerçevesinde eczanede çalışan destek personeli eğitimini tamamlamış olanlar eczane teknikeri yetkisiyle çalışabilir.”

*Not: İstanbul Eczane Teknisyenleri Derneği ve Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Sosyal ve Kültürel Gelişim Derneği ortak açıklamasıdır.

http://www.ietd.org.tr veya http://www.etd.gen.tr adresleri iletişim sayfalarından katılımınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Verilmesi Gereken Örnek Dilekçe İçin Tıklayınız

İstanbul İçin İlçe Sağlık Müdürlüklerine diğer iller için ise il sağlık müdürlüklerine en geç 18 ocak 2013 tarihine kadar gerek elden gerek ise fax yolu ile gönderilmesi gerekmektedir.

11 cevaplar
  1. Korhan-yesil@hotmail.com
    Korhan-yesil@hotmail.com says:

bu durum için elimizden geleni yapalım yeter artık bir ay iş yeri değiştirdim diye geçmişteki çalışmamı yakamazlar 5 sene olmuş bıktım artık

2. Korhan-yesil@hotmail.com
    Korhan-yesil@hotmail.com says:

3. Senemk
    Senemk says:

10 yıldır  çalışıyorum  hepsi boşa mı yani kısaca boşa diyorlar peki bu elemanları burda nasıl bulacaklar

4. murat taflan
    murat taflan says:

5. Misafir
    Misafir says:

yıllardır var olan dernekler ve “sözde konfederasyon” ne halt yedi bugüne kadar??? yuh olsun onlara….kime hizmet ettiniz bunca yıl, kimi temsil ettiniz??????

6. misafir
    misafir says:

bence bu sertifikayı bir iki sene çalışanlara degil eski kalfalara vermek gerekiyordu yıllarca bu meslegi yapmış kişiler dışarda kalıyor 1 2 senelik kişiler alaıyor saçma  buda bakanlıgın işini düzgün yapmadıgını ifade ediyor…….

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!