Değerli meslektaşlarımız;

Pandemi süresince bir çok olumsuz duruma karşı çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımızın en başında meslektaşlarımızın korunması hususunda yönetim kurulumuzca önemli durumlar, anlık olarak hem il pandemi kurullarına hem de il sağlık müdürlüklerine bildirilmiştir.

Süreç içinde bölgelerde saatlerin değiştirilmesi konusunda karara bağlanmış ve pandemi sürecinde saatler değiştirilmişti. Şu anda ise çalışma saatleri yine çalışma kanunu standardının çok üzerinde seyretmekte olduğunu ilgili birimlere iletmeye devam ediyoruz.

İlgili yazışmalarımızda gelen cevaplar ise her zaman aynı olmakta. Son başvurumuza istinaden gelen cevap aşağıdaki gibidir.

26/08/2020 tarihinde derneğimiz yönetim kurulu üyesi ÜZEYİR YİĞİT tarafından çalışma saatlerinin değiştirilmesi konusunda Sağlık Bakanlığı’na yaptığı başvuruya istinaden verilen cevap.

Başvuru Müdürlüğümüz tarafından incelenmiş olup, Covid-19 salgını ile mücadelede eczacılarımız ve sağlık çalışanlarımızın büyük özveri ile çalışmalarını sürdürmektedir. Lakin bu pandemi sürecinde eczaneler için gerekli önlemlerin alınması ile ilgili Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun 81 İl Sağlık Müdürlüğüne gönderdiği 26.03.2020 tarihli genelgesinde konu hakkında gerekli bilgiler belirtilmiş olup ekte tarafınıza da gönderilmiştir. Eczane çalışanlarının mesai saatleri değiştirilmesi talebi için T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvurulması uygundur. Başvurunun kapatılması hususunda;

BU CEVABA İSTİNADEN DERNEĞİMİZ TARAFINDAN AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI‘NA BAŞVURU YAPILMIŞTIR.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

BİZİ İNSTAGRAM’DAN TAKİP ETMEYİ UNUTMAYINIZ: https://www.instagram.com/eczaneteknisyenleri

1 cevap
  1. Bayram özeşmen
    Bayram özeşmen says:

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!