eczane-teknisyeniBasına ve Kamuoyuna;

Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Sosyal ve Kültürel Gelişim Derneği,  İstanbul Eczane Teknisyenleri Derneği ortak bir açıklama yaparak, eczane çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Eczane teknikerliği yetkilendirme eğitim ve sınavına, sadece 12 Temmuz 2011 ile 12. Temmuz 2012 tarihleri arası eczanede çalıştığını belgeleyenlerin kayıt yaptırabildiğini, konuyla ilgili soruların Sağlık Bakanlığı ve il sağlık müdürlüklerince cevapsız bırakıldığı öne sürülen açıklamada şöyle denildi: “Bazı sebeplerden dolayı (askerlik, gebelik, belirli bir süre çalışmamak, iş bulamamak vb..) bu tarihler arası eczanelerde çalışamayan fakat tarihler öncesi veya sonrasında 1 yılını ve hatta meslekte 10. yılını dolduran meslektaşlarımız sınav için kayıt yaptıramıyorlar.

Bu durum, 1 yıldır bu meslekte çalışan elemanı kayıt altına alıp yetki belgesi verirken, mesleğe senelerdir hizmet eden profesyonel eczane çalışanlarını saf dışı bırakmaktadır. Üstelik Resmi gazetede yayınlanan kanuna göre eczanelerde çalışan personel eczane teknikeri olarak tanımlanmış ve sertifikası olmayan personelin çalışması halinde 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ve adli para cezası uygulaması yürürlüğe girmiştir.

Bu durumda yüzlerce meslektaşımız gerçekleşecek olan ilgili yürütmede meslekten uzaklaştırılmakla kalmayıp cezalandırılacaktır.

Bizler eczanelerde mesleki gelişimimiz ve eczacılarımızın yardımı ile gelişmiş bir sağlık hizmeti veriyoruz. Bu hizmetlerimizi sürdürürken kapsamlı danışmanlık hizmetimiz sayesinde tüm halkımız bizlerden memnun. Bu açıdan alacağımız her bir eğitim bizlerin ufkunu genişletecektir.”

1. Adem35455
    Adem35455 says:

benimde 2 ay süre yüzünden kursa katılamıyorum ama 4 senedir bu işi yapıyorum.bu yasayı kim çıkardı acaba onu merak ediyorum

2. Aktasmersin
    Aktasmersin says: